CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Followers

Saturday, 19 January 2013

Colour blocking

Assalamualaikum..

Phews~ My 2nd entry in 2013. Colour blocking fashion? Most of you know well bout colour blocking I guess..Sangat trendy skang..Im the one who loves this trend! Mix n match with striking colour and no matter what colour is, if aku rase kaler ni sangat sesuai..aku akan pakai. Color yang aku gilakan skang adalah electric blue and yellow mustard. So far, aku dah kumpul kan jeans colour pink, electric blue, greenish blue and red.

Tapi nak pakai colour jenis camni, ade some of people will try to learn bout colour scheme and tips. Okay.aku penah tengok tips die, tapi rase nye ikut ape yang kite rasa sesuai, ape kite rase cantik, and rase confident bile pakai.

Ade orang tak suke ngan trend camni..sebab 'mencapap' atau specific sikit nampak meriah n orang sekeliling akan pandang kite. Aku sangat tak kisah ape pandangan orang, so kalo orang yang pemalu kebanyakan nye memang jrang cuba fashion cmni.

Lagi satu fashion peplum yang orang dok gile2 kan skang. Dan aku salah sorng nye yang memang gile kan peplum. Sanggup cari butik yang jual baju peplum cantik dan shopping macam orang tak ingat dunia. Itu la kelemahan aku, easily tempting nak beli, beli, beli even aku dah tau perangai aku nie akan wat aku papa kedana di akhir bulan. Oh~~ T_T

For those yang jenis berjimat, jangan la tiru perangai macam gua nie. :P












Bye..

Thursday, 10 January 2013

I'm back :D

Assalamualaikum,

Selamat tahun 2013 untuk semua. Semoga tahun nie lebih baik dari sebelum nie :)

Lama nya tak update blog, sampaikan password nak log in pun boleh lupa. Loser ~ :(

Memang mengakui diri ini sangat la malas untuk update, selain busy ngan kehidupan di tempat kerja.Pejam celik dah 7 bulan aku bekerja sebagai Halal Exec. cum Quality Assurance nie. Begitu juga kerjaya sebagai tutor di pusat tuisyen yang hampir sebulan lebih. Sebenarnya aku agak terkejut gak kerjaya part time sabagai tutor nie, yela kan.. perangai aku nie tak nampak sebagai seorang yang penyayang dan sabar. Tapi tuh la..semua tuh rezeki dari Tuhan dan peluang untuk berjinak-jinak untuk mengajar nie datang dari best friend aku sendiri di mana dia pun jadikan tutor sebagai part time. Skang nie aku dah suka sangat ngan kerjaya sebagai tutor, aku dapat rasakan kepuasan bila dapat menyampaikan ilmu kepada students. Hm..Skang nie aku teringin sangat nak sambung master, nak jadi lecturer. Harap aku dapat capai cita-cita aku nie. Yela kan..tahun nie umur pun dah 25 kan. Rasa cam dah tua pulak. Tsk tsk.

Sometimes tue rasa nak pegi bercuti jer.. nak release tension. ~ Best nye~


Okay..ni jela serba sedikit aku dapat update mengenai diri aku. Ceria selalu guys :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...