CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Followers

Saturday, 26 November 2011

Immortals movie best ^_^

Assalamualaikum..

Haiyo..agk lama gak I yea tak update blog..skang nie sangat busy nak siap kan thesis final project, assignments berlambak2 lagi, slide untuk presentation final project lg..syushhh~ go away! spoil mood tol. HUH!

Nak release tension, so pe lagi, hang out then tengok movie kat sunway ( haish~ bosan..asik tempat sama jer) lalala~ stop merungut meen~  pilih2 movie pe nak tengok..so we decide watching IMMORTALS. Sebelum nie kalo tengok movie I akan tengok reviews dulu..tapi untuk film nie have no idea at all what the story is really all about~  Tapi bila da tengok tuh. BEST tau! Lots of action and war..important thing is this film is derived with epic hype. haha! ( dislike romantic story).

This movie is starring by Henry Cavill, Freida Pinto ( she looks sexy and started envy her figure after watching this) and Mickey Rouke. Okay..let me summarize this story  :)
Hyperion (Mickey Rouke) which is The Heraklion King of Crete who declares war on Olympus after the Gods fail to answer his prayers to save his family from illness and and starts searching for the Epirus Bow, a powerful weapon created by God of War Ares. Hyperion attacks several holy places in search of the Epirus Bow, which was lost on earth during the last war between the Gods and the Titans, and after kidnapping a virgin oracle proestess called Phaedra ( Freida Pinto) to help him. Theseus ( Henry Cavill) is the hero in this story who bring peaceful and wanna kill Hyperion and war happened between two sides.At the end, Theseus was death and is welcomed Mount Olympus by the Gods for his sacrifice and is awarded with a son from his night with Phaedra.

Rate of this movie : I give 4 out of five :)







'greet session' camwhoring before entering cinema..HAHA :P


Psst ~~ thankz for reading guys, sory if by now on I couldnt update my blog more often due to busy of doing my thesis and studies..
                                                        ....SALAM MAAL HIJRAH ...
                         Semoga tahun baru nie membawa kita seribu rahmat dan keberkatan...


Bye -with love-





Tuesday, 15 November 2011

Had fun at Dusun Eco Resort Pahang ^_^

Assalamualaikum peeps,

Morning everyone,  I nak cite pengalaman I pegi camping kat Dusun Eco Resort. Sangat best okay. I admit that it was my first time joined this camping. Padahal before pegi tuh bukan main risau ngan kemudahan, keselamatan diri and certain silly things,tapi bila dah sampai sana, I really enjoyed all activities with my friends ( ramai budak kls I joined). Kami bertolak hari jumaat dan balik plak hari ahad ( 11-13/11), ok la tuh..3 hr 2 mlm and staying at hostel. Bukan dalam khemah tau. Hehe!

Jumaat malam tuh, kami ade nightwalk kat hutan, bayangkan kami yang 50 lebih orang nie tapi hanya diberikan 6 batang lilin jer. huh! Sangat gelap, yang paling m'cabar time turun bukit, sngat curam, sampai ramai yang koyak tracksuit dan 1 of my friend plak kasut tersangkut kat sana. Haha! Walaupun cian tapi lawak ok..lalala~

rakit yang sangat worst. Haha!:D
Activities hari sabtu plak start ngan senamrobik, dah tuh buat rakit. Bila cite tang rakit nie, group I paling bengang, fine la sume group time tuh tak dapat siapkan rakit dalam masa yang di tetapkan, sebagai penalti group kami kena tukar rakit ngan group lain. Sangat terkejut bila group rakit yang k'orang dapat tuh, ntah pape design ntah d'orang wat. Ha..pe lagi, kami group yang kalah cos rakit tuh tak stabil bila kami naik ramai2. Haha. Sangat best okay bila mendayung rakit sambil menjerit ketakutan disebabkan rakit tak stabil. HAHA! :D

Hari ahad plak, kami berjalan di jambatan gantung, panjang giler jambatan tuh dan hanya berjalan ats kabel. Gayat wooo! :P
Then, yang paling challenging naik flying fox. Masa kat tengah2 tuh memang takut, sampai I leh pk mati time tuh..Adoi hai! Tapi best sangat, kalo ade chance doing flying fox, I nak try lagi. Hehe. That was our last activity, around 2 kami dah bertolak balik Shah Alam. Dalam bus membuta sebab penat sangat. Haha! :P

Our moments there :

Sebelum bertolak ke pahang..



We had just arrived Taman Negara


Sebelum start sukaneka..

Sebelum start activity. I yang berbaju merah tuh tau..Hehe

BBQ pada malam sabtu, I missed  tengok AIM malam tuh...huhu!

Muke lega cos berjaya selepas menghabiskan perjalanan gayat di  jambatan gantung.haha!

Ni la rupa jambatan gantung tuh. Kena jalan kat tangah2 kabel jer.


Muke lega pas mendarat dari jambatan gantung. haha!
cmni la ngoman nye ok flying fox :)


Selepas menamatkan flying fox :)
Sebelum kami bertolak ke Shah Alam 

masing2 excited nak balik dah..Bye2 pahang ..


On the way back to Shah Alam. 


psst ~~ Tau tak makanan kat kantin sana best2 tau. Cam makan kat umah jer, cos lauk di hidangkan untuk setiap meja. yang paling penting sambal belacan die memang 'umppph'..memang tak miss sambal belacan die, suma orang suka termasuk I. hehe! Okay guys, if de chance gi camping, you should try at least once to get some experiences u never had before. Owh no..so many assignment and thesis to settle out.. Bye...

Thnkz for reading :)

Sunday, 6 November 2011

Salam Aidiladha ^_^

Assalamualaikum readers...


Selamat menyambut Aidiladha kepada semua umat Islam di seluruh dunia. Kepada mereka yang menunaikan haji pada tahun nie, semoga anda mendapat haji yang mabrur hendak nye. :)


Jangan terlebih makan daging, kelak penyakit pulak yang muncul..Hehe! Berhati2 di jalan raya for those yang pulang ke kampung.


Pssst~ Jumaat nie I ade program camping di eco dusun, Taman Negara, Pahang. Doakan semoga I selamat pergi dan pulang, excited tapi risau ngan kemudahan kat sane n keselamatan diri. Sangat tak sangka I leh involve ngan benda2 camni. Bajet dah last sem, nak merasa gak experience yang mcm nie kan..tapi sebenarnya penakut. Hoho :P


Bye~ 

Tuesday, 1 November 2011

Congrats to N9 team..

Assalamualaikum guys...

Malam nie I nak cite pasal bola sepak sabtu hari tuh antara N9 vs Terengganu. Rase nye belum terlambat lagi kot nak share entry pasal bola. So busy lately, tue yang lambat update (padahal asik kua merayau jer). Punya la hebak (slang ganu), meriah n penuh ngn emosional+finatik! Absolutely I penyokong N9 okay, tanah tumpah negeri sendiri, even tak pndai cakap loghat N9 kan ( pity on me..sobs.. ).

Sangat best,meriah dalam stadium masa p'lawanan berlangsung,( it was my 1st time went to stadium) sakit tekak jangan cakap la kan sebab terjerit2 bgai. Kalo setakat cakap perlahan macam dalam kelambu, memang tak dengar langsung la. I admit yang I nih bukan finatik bola sangat pon, even perlawanan bola kat tv pon bukan tengok. Sangup tukar channel lagi adela..HAHA! Tapi bila dah N9 msuk final,tue yang tiba2 berkobar2 kan sampai sanggup beli jersi n even tiket mahal pon gi gak ( N9 bg subsidi RM20 jer..nsb baek kawan my bf yg blikan. hehe ).

1 jela benda yang I tak suka langsung, kenapa penyokong finatik nie suka sangat timbul kan kekecohan? Baling2 botol mineral bagai, ( sorang gurl pyokong N9 berdarah kat dahi kena baling botol mineral yang penuh ngan air), nak bergaduh bgai pasal bola. Kikis la okay sikap macam nie, sangat tak bertamadun, pemain bola tuh dapat duit berpuluh2 ribu, korang yang menyokong bgai nie siap bergaduh sume dapat pe? Fikir2 kan la okay. penyokong ganu..be cool okay, jangan terlalu finatik sangat sampai berlaku pergaduhan okay. ^_^

Some moments there :

With my bf, beli jersi pon masa sampai sna..first time tau beli jersi,HAHA :D


Kami penyokong N9. ^_^

Nampak kurus bile pakai jersi.,hehe..I like ..:)

Muke kegembiraan sbb N9 menang~~ ZZzzzz~

Some of us..Msing2 da excited slpas N9 sumbat gol yg ke2..

Muke msing2 tak leh blah .Haha

Muke paling lambat kua dari stadium sebab busy berposing. Haha

psst ~~ Malam tue sangat penat, sampai kan hari ahad tue still terasa lagi kepenatan, tapi nak buat camne kan kalo dah dasar 'kaki suka berjalan' memang tak leh wat pape kan, even penat tapi ahad tue still gak pergi festival layang2 kat I-city..( skang i-city da mhl tau, I park keta sejam jer kot, skali RM5 kne. Amek ko. kalah harga parking kat KL ok). Dahle permainan kat sana kena bayar bgai lagi.huh. kan dah membebel nie. lalala~ okay guys....Thanks for reading :)


Bye~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...