CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Followers

Monday, 29 August 2011

LaSt MinuTe ShoPPinG ~

Assalamualaikum peeps :)

Haluu..skang nie tak kire mase eh org b'shopping, awal bulan pun penuh, tengah bulan pun same, akhir bulan lagi la. Adoi..letih la..ingatkan last minute shopping nie, expect ramai lah yang dah merantau balek kampung, rupe nye still gak banyak lautan manusia kat KL tuh! Macam semut ~sighs~

Semalam rayau pegi PKNS, Shah Alam. Hye..harga baju2 kat sana still lagi mahal, tak geti nak markdown harga lagi ke? Geram! Kaftan yang lawa2 stil lagi RM 350, RM 400! Huh..memang tak beli la kan! Haha! Dah la banyak baju yang minat, saiz kecik sume dah habis! Adoi! Tahun nie trend kaftan eh. Hu..So I decide tahun nie bukan baju kurung moden lagi, maybe tiap2 tahun baju kurung moden, so cam bosan la kot. Hehe! Last2 beli kaftan moden..nasib baik ade saiz XS.  Harga pon okay la..reasonable ikut kemampuan I yang tak bekerja lagi kan! Hehe :P


Nampaknye sok dah beraya kan. Di kesempatan nie, nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR & BATIN  ^_^  Hati2 di jalan raya okay dan yang paling penting jaga pemakanan! Jangan melantak banyak sangat, di hari raya nie banyak sangat makanan yang ade karbohidrat , dan bergula. Badan senang naik tau nanti. :)

Camwhoring :

First time okay wearing long skirt. do I look taller n slimmer? Haha :P

Vintage style.. Haha! I mix n match jer :)

Sibuk jer nak b'gambar depan hotel sunway! Bajet tourist :P


Psst ~~ Malam nie mesti kat Jalan TAR banyak offer kan. Harga baju kurung n kuih mesti further markdown. Haish! Rase nak jer merasai pengalaman malam sebelum raye kat tempat2 cam tuh. Mesti meriah, hingar bingar, sesak sume kan! Haha! Leh wat sakit pale jer. Okay guys, Selamat Hari Raye n selamat b'konvoi beramai2 di umah kawan2 ^_^


Take care and bye :)



Friday, 26 August 2011

Berbuka ~ had fun with 'em ^_^

Assalamualaikum..


Hye peeps..Tonight I just wanna share some moments ber'iftar with my beloved friends! So happy and sangat meriah bila masing2 dah lama tak jumpa. We decided breaking fasting at Putera Ayu, Padang Jawa! Not bad gak le makanan kat sane cos dah lapar kan..Hehe!

Sebelum tue, shopping dulu kat KLCC with my beloved one! Okay, sangat best bile tengok discounts everywhere. Sangat 'best' gak bile terpaksa redah jams sampai b'jam2 kan..~ wasting time ~

Some moments there (  24 / 8 ) :

Shopping ~
At klcc - I love background tuh ~ haha!


Berlagak diva la knon kan. Owh..My thighs look skinny~ Yes!  x nampak gemok :)

miss 'em damn much ^_^
Kami sume chantek... ^_^

Haha! Orang kuat makan memang cam tue yea gaya nye~

Pssst ~~ credit to bella for editing pic b'buke puasa! Raya nanti konvoi ramai2 okay.


K la..Bye. X de idea cos da ngantuk..*_*



Tuesday, 23 August 2011

Tips to reduce arms and thighs size ^_^

Assalamualaikum peeps,

How's your weight loss been? Have you shed fat off during fasting? Haha! Time is fast running out and kurang dari seminggu jer nak Raya :)

Orait then, today I'm going give some tips how to reduce flabby arms and thighs! Don't know why skang nie some of my friends banyak tanya tips kat I how to reduce weight. Maybe diorang tengok weight I da kurang and more skinny than before! Haha! Yeke? Anyway, tips camne I losing weight, I da post kat entry sebelum nie, let's check this out k  http://princessicantobloom.blogspot.com/2011/06/losing-weighthow-i-did-it.html

For those pear shaped body, first priority is to reduce fat around hips, thighs ( refering to me ).  I also had flabby arms okay, I really wanna reduce them off and had my workout routines to tone them up! ( Chaiyok 2x )

My workout :

To reduce my thighs, I do squats and lunges exercise. I'm doing this work out for every night before bed. :) 
here few links for you to look out :



To tone up my arms, I tend prefer steps these both link, if you don't have dumbbell, you may choose second link.




Mesti pelik kan nape I banyak refer video Paul Katami, bukan sebab die hensem okay, he's actually a successful TV fitness and top trainer, kira kalo kat Malaysia nie Kevin Zahri la kan? :)


Important tips : Workout wat gak, tapi pemakanan kena jaga jugak okay. Tak semestinya bile kite b'puasa, berat mesti turun, consider what you eat if not you will gain your weight ! One more thing, jangan salah paham istilah jogging, x semestinya bila kite jog thighs kite akn kurus gak! Kena double effort la eh. Jog is a good way to stay fit and letting your muscles to move but if you had flabby or bigger at certain part, you have to warkout more! :) 

My tips :  During fasting month, I only taking small portion of rice ( 1/3cawan )  and eat more vegetables. Lauk yang lain makan macam biase okay tapi nasi kurangkan. Then, every night wat workout cam I cakap tadi. Senang jer kan nak kurus. Bukan susah pon. Hehe :)


Psst ~~ One fine day, I wanna be freelance consultant for those people need my advice to reduce their weight. No more free guys! Haha! :P  I think this kind of field is suit to me as long I'm taking Bc. Sc. and Food Technology so more advantages to me giving advice about nutrition of food :) Wish me luck :)
Freelance model still lagi dalam hati okay.. Hope that I will get second chance in modelling field  :)


Bye guys, selamat b'iftar ^_^

Tuesday, 16 August 2011

Buy + keep = many shoes! -wasting money-

Assalamualaikum,


Hye! Hye! Remember this formula okay.. I create myself..

Fashion + Shoes =           AWESOME              =  RUNNING OUT OF MONEY  
                           (wasting TIME + MONEY )

I think this formula more towards to me! Orait then, Why I'm saying this?


Petang tadi, kemas la kasut..Alahai..banyak nye kasut yang tak guna lagi, sampai lupa kasut tue penah beli! Huh! Rase nye nak hantuk jer pale kat dinding! Bukan banyak kasut yang tak guna yang ptut kena buang tuh. Tapi yang langsung tak guna lagi, senang cite dah beli terus simpan then beli kasut yang lain plak! Tapi ade yang pakai 1 or 2 kali then terus tak pakai lagi! Kasut yang banyak kali pakai pun boleh tahan lah dan kebanyakan buang kalo rosak skit!

Haish! Sangat buruk yea perangai tuh! ( Insaf ) T.T

Okay, fine., Raya nie tak nak beli kasut baru lagi la.. ( Hope so )  :P

Rasa nye kalo jual balik laku tak ? Haha!

Bill & Keith brand- dah 3,4 bulan rasanye beli  heels nie , so far tak penah pakai :(

                                                 


Giossardi brand - dah 2 tahun rase nye umur die. Pakai cume 2x jer. TX!

Primavera brand- X pki lg heels nie walaupun dah beli setahun!  Teruk2!

Nose brand - dah 3,4 bulan beli tapi baru sekali pakai! Haha!

tinggi heels nie 4 inch  :)


Carlo Rino brand - Rase nye dah 2 tahun ++ beli. Pakai 2,3 kali jer. Tinggi sngat! hehe

X tau brand pe. Beli kat stall mall. Wedges paling murah pernah beli. RM 20 jer!  Pakai cume sekali :)

Psstt ~~ Perasan x sume heels saya saiz besar2.. Haha! Kaki nie cume leh muat saiz 9 jer tau..Kalo saiz 8 tuh pon jarang2..HAHA! Next time, beli heels hny b'tujuan untuk pakai banyak kali ok! Hehe! Jangan jadi cam saya! Skang saya dah insaf dan x nak membazir lagi! HEHE! As a student, itu jer brand yang mampu beli, tak la branded sangat kan! :P


Owh no.. I really pissed away my money just like that :(


Bye ^_^

Monday, 15 August 2011

I'm not really ready for Hari Raya yet O.O

Assalamualaikum..

Hye everyone, some of you must be ready for Hari Raya right? Hehe! Hari Raya is just around the corner, mesti sangat busy beli persiapan raya kan? :)  Honestly, I'm not ready to buy all these things. baju kurung pon tak tau nak beli kaler pe, trend pe sume tak tau, maybe sebab skang nie pegang status penggangur, so cam tak berapa excited sangat..di tambah lagi duk kat Seremban. Huhu! Maybe kalo duk Shah Alam mesti da excited nak shopping. Sampai sanggup skip kelas ngn my bff- Syifaa semata nak g shopping! HAHA! :D

Really miss that moments and damn missing you too Syifaa :)

Skang nie banyak sangat mega sales - kasut, handbags, jeans, dress, shirt, make-up.. Owh no., really drive me crazy okay! Guess, coach, D&G, LV, Chanel - tunggu I kerja next year okay. Haha! :P

Psstt ~~ leave your wallet behind if you are in bad mood! Your mood really affects the way you shop. Trust me :)


Saturday, 13 August 2011

Segmen Promosi Blog 500 Follower Ke Bawah


                                       
                                           
                                             Hye guys.. If you wanna join..Click this pic okay.. ^_^

    Name : Siti Nuradzmeen Bt. Adzman
Hobby : Shopping and Eating
                     


Thursday, 11 August 2011

Proton Saga FLX 2011 ..Ok x?

Assalamualaikum, 
Hye guys..how's your day been? Hope it was great and pretty good! ^_^

Orait, jangan pelik tengok title tue okay..I'm not kinda girl who doesn't know anything about cars! I love driving and also looking forward of new car model (especially for Honda's models ). HAHA! What the heck are you mumbling about, Saga FLX is Proton model okay! Orait then, back to reality! *_*

Are you agree with me yang Proton nie cam tak de idea. Nape mesti nak improve model yang dah launch, then just tukar specification like spoiler, rim, and touch up sikit aksesori then launch as new model, just tambah SE, Elegance, FL, FLX  jela kat belakang tuh. Who knows?  maybe it's due to sales strategy to increase business growth.  ~sighs~  


Okay, I tak kutuk la, frankly speakin', I'm driving Gen 2 and I'm satisfied with the drive and handling :)  just nak tengok new model yang come out with new idea! Let's forget of future models like Lekir,Lekiu, Emas,Tuah at this moment cos these models lambat lagi keluar. ~ waiting~

Fyi guys, pengeluaran untuk Saga FL da di hentikan 31/7 hari tue k. Sape yang nak beli gak, sile ke used cars yang b'dekatan. Hehe! :P  FLX nie baru jer launch hari tue, dalam bulan Ogos dan mendapat permintaan tinggi! ( Thumbs up ) ~

Yang best :
  • Jimat minyak sehingga 4% bagi pemanduan dalam bandar dan hampir 10% untuk pemanduan kat highway.
  • CVT technology with 6 speed - Tech nie banyak dipakai untuk kereta-kereta mewah for smooth handling and lagi cekap ( the old one 1.3 or 1.6 L campro with 4-speed ). 
  • For executive ( auto and manual available ) features airbags, ABS , and Electronic Brake Force Distribution ( EBD ) which is align breaking force to each of the tyres accordingly. 
  • New colour - elegant brown.



pretty cool gak :)



Psst ~~ Anggaran harga untuk Saga FLX CVT Standard start from RM 41000 and above. I think this price quite reasonable and affordable especially fresh graduate yang baru bekerja. So pe lagi tunggu, beli la yea,  sorry, I'm not salesgirl or duta Proton okay. Go to EON showroom nearby and lihat sendiri. Hehe :)


                                                    Good nite and sleep tight :)


Monday, 8 August 2011

Intense Pulse Light ( IPL ) ??

Assalamualaikum ,

Do you ever heard Intense Pulse Light ( IPL )? I think most of you mesti tak tau kan ? Yesterday, I read the article about IPL kat newspaper. Zaass ~ Terus suka plak,  then terus google for more info, yang pasti it's miracle cure yang paling latest and most popular selain using laser treatment. 

IPL - is a technology aimed at producing light of high density during a very short period of time. (http://en.wikipedia.org/wiki/Intense_pulsed_light)

I will summarize the benefits of IPL :
  • Permanent hair removal and much better of laser technique! I really excited with this okay! If I had enough money I'll try IPL..( giggling ) :D
  • Menghilangkn jerawat dan menghalang jerawat baru tumbuh sampai bila-bila! Amazing huh? 
  • For women around age 20-40, hilang kan kesan parut jerawat, pigmentasi dan pori-pori muka yang kasar. ( sesuai sangat untuk I okay..Hehe )
  • Meransang pembentukan kolagen untuk mengecilkan pori-pori serta boleh menanggalkan jeragat dengan hanya 1-2 rawatan. :) 
  • For those around age 30-50, menghilangkan kedut-kedut muka - using BTA ( Botulinum Toxin A ). Moreover, BTA nie gak boleh meruncingkan dagu, melengkungkan kening dan menaik kan pipi yang 'jatuh' okay! - mybe dah berumur baru I ambik kot.HAHA! :P
  • Paling penting kalo guna rawatan laser Lipolysis lebihan lemak di kawasan tertentu akan hilang. Tau kan? Semestinya lengan! YEAH! I HATE THIS PART! If boleh hilang kan lemak kat peha, maybe I orang pertama akan pergi. Haha! The fact is some of people yang kurus, but still mengalami lebihan lemak di tempat-tempat tertentu. :(
Have a look these :




psst ~~ Okay guys, buat la pilihan bijak, tak semestinya technology ni perfect right? Kalo b'nasib baik.. berkesan dan cantik la hasil nya, tapi kalo nasib tak baik, hye..menderita la seumur hidup. Skang nie kan banyak jer complaint dari customer yang tak puas hati dengan rawatan yang diberikan, tapi duit da habis kan! Hasil plak hampeh! So make sure pusat kecantikan tuh selamat and approved by government okay :)

Selamat b'buka~ Bye


Monday, 1 August 2011

happy fasting everyone ^_^

Assalamualaikum and salam Ramadhan guys ^_^



This month all Muslim in the world  in need to fasting and at same time become a new improved hijr to everyone.  :)


Whatever it is..this is the time to shed fat off from body and losing my weight. Haha! :P

One of attraction during fasting month is the Bazar Ramadhan, OMG.. sangat mencabar nafsu makan okay when seeing a wide variety of foods! Damn missing of Bazar Ramadhan at Shah Alam, lots of moments there! :)


Every year, I went there with my beloved one and best friends. That bazar quite huge, stalls around n so many great choices!
Sadly, this year I'm not been at Shah Alam..:(  I think this my first time fasting whole month in Seremban since I masuk diploma..Hmm.. :(

Okay.. Let's think of shopping! Really love shopping cos it's my best therapy! HAHA! Discount at everywhere, I can't stand the smell of 'battle' from far away okay! Hahaha! :P

psst ~ selalu shopping bj raya at PKNS..wlaupun mahal sikit cmpre the other places tapi lawa n sangat updated design! I really lookin' forward of new trend and design of baju raya.. :) 

Be good guys and care of health during fasting...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...