CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Followers

Tuesday, 15 November 2011

Had fun at Dusun Eco Resort Pahang ^_^

Assalamualaikum peeps,

Morning everyone,  I nak cite pengalaman I pegi camping kat Dusun Eco Resort. Sangat best okay. I admit that it was my first time joined this camping. Padahal before pegi tuh bukan main risau ngan kemudahan, keselamatan diri and certain silly things,tapi bila dah sampai sana, I really enjoyed all activities with my friends ( ramai budak kls I joined). Kami bertolak hari jumaat dan balik plak hari ahad ( 11-13/11), ok la tuh..3 hr 2 mlm and staying at hostel. Bukan dalam khemah tau. Hehe!

Jumaat malam tuh, kami ade nightwalk kat hutan, bayangkan kami yang 50 lebih orang nie tapi hanya diberikan 6 batang lilin jer. huh! Sangat gelap, yang paling m'cabar time turun bukit, sngat curam, sampai ramai yang koyak tracksuit dan 1 of my friend plak kasut tersangkut kat sana. Haha! Walaupun cian tapi lawak ok..lalala~

rakit yang sangat worst. Haha!:D
Activities hari sabtu plak start ngan senamrobik, dah tuh buat rakit. Bila cite tang rakit nie, group I paling bengang, fine la sume group time tuh tak dapat siapkan rakit dalam masa yang di tetapkan, sebagai penalti group kami kena tukar rakit ngan group lain. Sangat terkejut bila group rakit yang k'orang dapat tuh, ntah pape design ntah d'orang wat. Ha..pe lagi, kami group yang kalah cos rakit tuh tak stabil bila kami naik ramai2. Haha. Sangat best okay bila mendayung rakit sambil menjerit ketakutan disebabkan rakit tak stabil. HAHA! :D

Hari ahad plak, kami berjalan di jambatan gantung, panjang giler jambatan tuh dan hanya berjalan ats kabel. Gayat wooo! :P
Then, yang paling challenging naik flying fox. Masa kat tengah2 tuh memang takut, sampai I leh pk mati time tuh..Adoi hai! Tapi best sangat, kalo ade chance doing flying fox, I nak try lagi. Hehe. That was our last activity, around 2 kami dah bertolak balik Shah Alam. Dalam bus membuta sebab penat sangat. Haha! :P

Our moments there :

Sebelum bertolak ke pahang..



We had just arrived Taman Negara


Sebelum start sukaneka..

Sebelum start activity. I yang berbaju merah tuh tau..Hehe

BBQ pada malam sabtu, I missed  tengok AIM malam tuh...huhu!

Muke lega cos berjaya selepas menghabiskan perjalanan gayat di  jambatan gantung.haha!

Ni la rupa jambatan gantung tuh. Kena jalan kat tangah2 kabel jer.


Muke lega pas mendarat dari jambatan gantung. haha!
cmni la ngoman nye ok flying fox :)


Selepas menamatkan flying fox :)
Sebelum kami bertolak ke Shah Alam 

masing2 excited nak balik dah..Bye2 pahang ..


On the way back to Shah Alam. 


psst ~~ Tau tak makanan kat kantin sana best2 tau. Cam makan kat umah jer, cos lauk di hidangkan untuk setiap meja. yang paling penting sambal belacan die memang 'umppph'..memang tak miss sambal belacan die, suma orang suka termasuk I. hehe! Okay guys, if de chance gi camping, you should try at least once to get some experiences u never had before. Owh no..so many assignment and thesis to settle out.. Bye...

Thnkz for reading :)

9 comments:

SURAYA MISRANI said...

waa~cmm best je. Hey untungla follower rmai! Bg la tips sket. :P

Siti Nuradzmeen said...

haha...tips die usaha dan tawakal...hahaha :D

Miss Hidy said...

bestnyer dgr g camping...hua..T_T..rindu zaman study...

Siti Nuradzmeen said...

it was my first time..sbb pk da keje t tak dpt rse xprience cmtuh..tht y try sblum I grad nih..hehe

atie zakaria said...

atie penah dtg dusun eco jugk about 8 years ago.. best sgt..

yg paling best kitorang kena main dengan group sekolah lain.. diorang buat lakonan konon2 ada org asli gila tengah mengamuk and kejar kitorang sambil pgg parang..

kitorang lari lintang pukang sbb igt benda tu real and siap ada menangis and mengucap dah.. ada yg sempt buat wasiat lg.. hahahah

but apa2 pun, best sgt2..

Siti Nuradzmeen said...

hahaha! cian korang..tm k'orng pon de skul len join gk...kt eco dsun 2 sgt best kn :)

A Crack Mirror said...

wah..seyes best kan..dapat luangkan masa ngan kawan2 cam ni..n bila da abes activity..rasa cam xjemu2 tgk gambar kenangan...

nway.. saya tag awak :
http://norhaashley.blogspot.com/2011/11/beauty-contest-from-aina-rahman.html

Siti Nuradzmeen said...

u r rite dear...all these precious moments kt akn kenang bila da keje t kan...hehe..tx for tagging me :)

A Crack Mirror said...

owh..nothing much dear..u just need to click on aina rahman nyer word on my blog tu..then like dia punya FB..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...