CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Followers

Sunday, 2 October 2011

Tempat makan yang best in Selangor area~

Assalamualaikum peeps, 

Hye.. hye..I'm so excited tonite..U know what, I spent a lot of money for shopping today! Haha! Itu bukan excited okay, tapi sedih kenapa boros sgt..Adoi! Dahle I nih tak amek pinjaman PTPTN kan, menyewa plak kat kondo, every month compulsory to me spend money of renewing access card for parking lot, sewa, astro, bil2 lagi sume! ~ fenin2~ all about the money.. HAHA! :P

Meh I share tempat makan yang best area Selangor nie..For those yang dok area Selangor mesti familiar kan tempat2 yang I akan bagitau nie kan? Hehe..Have a look :

1. Restaurant Murni SS2, - I memang suka makan kat cni since last year. Dalam sebulan tuh dalam 5,6 kali jugak la,makanan memang best dan unik, now rasa muak lak cos tak tau nak pesan menu pe lagi..Haha! U all x kan jumpa menu yang serupa kat kedai lain okay! 

2. Pak Li Kopitiam, area Shah Alam - Students Uitm suke la lepak cni..menu pon best gak.

3. Gulam mee, Damansara - Best tau mee udang kat sana..My friend cakap ikan bakar kat sne pon best gak, so far I tak penah order ikan bakar lagi, mybe next time...Hehe ~lapar~

4. Fendi Ikan Bakar, Kelana Jaya - Kalo lunch kat sini mesti  makan banyak..Pelbagai jenis ikan bakar untuk menu lunch.

5. JM beriani, Shah Alam - Nasi beriani sangat best!

6. Tutti Fruitti, Sunway Piramid & Shah Alam - Kat area Shah Alam nie baru jer bukak, kat area Seksyen 7, Tapi jangan terkejut harga die bila syok2 amek yogurt and topping, harga untuk bekas kecik tuh leh mencecah Rm 20 and above! Haha! Mahal mengalah kan ice cream Baskin Robbins plak..

7. Sekinchan Ikan Bakar - Masakan ikan bakar best sangat especially 'masakan berapi'. Jenis ikan kita leh pilih sendiri fresh2..Harga pon leh tahan jugak la...~sobs sobs~ 

8. Restaurant Tupai-Tupai - More to masakan chinese cuisine. Menu ikan siakap stim..n tomyam quite delicious gak.

9. Restaurant Putera Ayu, Padang Jawa - Macam2 masakan ade, tapi customer lebih kepada 'makan besar' especially family dan kawan2. 2x gak penah makan sini..Just nice ~

10. Jeram Ikan Bakar - More to seafood cuisine. Best sangat dan orang pon ramai, penah datang twice! View pon bersebelahan ngan Pantai Jeram. For those yang tak penah pegi, U shud try once okay :)

At Murni SS2 on last thursday. 

many flavored yogurts! Have no idea at all what to mix them with to get my yogurt taste yummy. At last I mixed vanilla+choc+original flavors and it's taste quite nice+slurrpy ~ Haha :)
I got voucher and discount for student price..wee~~

I love cam whoring even in the toilet..HAHA! :P

Psst~~ Guys, all info bout tempat makan tue, Ikut pe yang penah I rasa n makan jer tau! Kalo bagi you all tak best, tapi I kate best..tue sume I tak b'tanggung jawab okay! Tanggung sendiri..HAHA! Harga pon leh tahan tau kat tempat yang I suggest tuh..Okay la kot...skang mne ade makanan yang murah lagi kan! Nak makan makanan yang best, so kena ready wit yang 'best' jugak la kan. Lalala~ ^_^


6 comments:

CayZal said...

try la tasik idaman bangi.. search kat google.. that place so romantic,peaceful,lovely air,service 5 star.. choose floating table on the lake.. strongly recommanded for people who looking something different..

Siti Nuradzmeen said...

thnkz for sggestion..really lookin forward of such place :)

nadia said...

1- dapur murni sgt kotor. watch out!
2- pak li mmg terbaek. tmpt sy slalu date dlu.zzz
3- ghulam mee kekdang sdp,kkdang x.
4-jm briyani? xbp sedap pun. try yaseem kat kl. dkt ngan lot 10 kalo xsilap.
5- sekinchan ikan bakar? x byk choice.n xbp sedap.
6- tupai2 leh cite.
nyte!

Siti Nuradzmeen said...

Ndia : knp nyte eh? cm skng pg kn..ZZZzzz! myb cstmr rmi.tht y dpur murni agk ktor skit kot! my sggestion..muar beriani kt sg bloh best gak! dia..bg kt skincahn ikan bkr best..srios..x tau knp...byk choice gk le ikan2 die..myb awk g tm tggl skit kot! sy suke msakan berapi die..pds+sedap..ZZZzzz

dill said...

semua tak pnah pegi lagi. kecuali tutti frutti berjaya times square :)

dill.

Siti Nuradzmeen said...

hehe..u shud try okay~ yummy :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...