CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Followers

Monday, 10 October 2011

My trip with IFL classmates. wee~

Assalamualaikum guys,

Yesterday (9th/10/ 11) me and my classmates ( Islamic Food Law ) had an awesome trip to Yakult factory, Seremban. So kire trip to my hometown la kan. Haha! Tapi I bukan dalam bus tau, I jadi tour guide tak bertauliah, I drove my car n then bus Uitm ikut la belakang! Haha! Klaka tol. :D

Sangat hebat okay kat kilang yakult 2, very hygienic and particular, environment of processing area sangat bosan! Can u imagine, for 1 area you cume leh tengok sorang or 2 orang jer yang inspect processing, sume machines yang handle! Bahagian lab die sangat ketat, as we know, bacteria is very sensitive to surrounding and temperature. So that, they have to handle all these bacteria shirota in high pressure lab. I had some experiences in microbiology lab, huh..nak kne jaga microbe nie sgt sush, kalo silap sikit boleh menyebabkan experiment kite x jadi cos microbe tak membiak atau mati! Haha!

After yakult kami pegi Jelita Ostrich farm plak. Unpredictable! Even org Seremban, tapi I x penah jejak sana. Luckily I tau jalan ke sana!Hehe. senang jer ( blgak). Sangat best tau kat sana, maybe sbb pegi ramai2, so rase fun and excited la.^_^

Some our moments there :

At Yakult, budak kecik tuh anak buah one of my friends..

Yakult pon de brand cosmetic tau. Jangan tak tau plak.:)

Machine moulding of bottles. 1 jam leh hasil kan 7000 bottles okay! Suppose tak  boleh  take pic of machines, tapi degil gak amek.Haha! :P
weee ~ ~

With my Bff, Syifaa., kami sgt busy camwhoring  sampai tak dengar sgt pon pe  instructor kat depan present. :D




                                                                          Sebahagian classmates kami 



        me with ostrich ~ tak tau jantan or betina. Fyi..Ostrich yang muncung nye merah ( istilah suke makeup), adalah jantan
                             tapi kalo betina plak tak suke mendandan ( istilah mendung ),kire muke tiada tarikan!



                                                            Berdiri atas telur ostrich. Besa dan kuat kan telur tuh 


                                                                           Riding ostrich pon dapat sijil tau. Hehe 



Psst ~~ Okay..itu jer experiences yang I nak share ngan you all. Thankz for reading! HAHA! Bye peeps.. I dah ngantuk, nak tido..






4 comments:

Mya said...

aww bestnya! suka minum yakult!=D

Thania said...

aktiviti yg menarikk...
best nyer... nak yakult... gak..hehe.

Siti Nuradzmeen said...

mya : heee..gud for digestion :)

Siti Nuradzmeen said...

thania : fun and best :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...