CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Followers

Monday, 8 August 2011

Intense Pulse Light ( IPL ) ??

Assalamualaikum ,

Do you ever heard Intense Pulse Light ( IPL )? I think most of you mesti tak tau kan ? Yesterday, I read the article about IPL kat newspaper. Zaass ~ Terus suka plak,  then terus google for more info, yang pasti it's miracle cure yang paling latest and most popular selain using laser treatment. 

IPL - is a technology aimed at producing light of high density during a very short period of time. (http://en.wikipedia.org/wiki/Intense_pulsed_light)

I will summarize the benefits of IPL :
  • Permanent hair removal and much better of laser technique! I really excited with this okay! If I had enough money I'll try IPL..( giggling ) :D
  • Menghilangkn jerawat dan menghalang jerawat baru tumbuh sampai bila-bila! Amazing huh? 
  • For women around age 20-40, hilang kan kesan parut jerawat, pigmentasi dan pori-pori muka yang kasar. ( sesuai sangat untuk I okay..Hehe )
  • Meransang pembentukan kolagen untuk mengecilkan pori-pori serta boleh menanggalkan jeragat dengan hanya 1-2 rawatan. :) 
  • For those around age 30-50, menghilangkan kedut-kedut muka - using BTA ( Botulinum Toxin A ). Moreover, BTA nie gak boleh meruncingkan dagu, melengkungkan kening dan menaik kan pipi yang 'jatuh' okay! - mybe dah berumur baru I ambik kot.HAHA! :P
  • Paling penting kalo guna rawatan laser Lipolysis lebihan lemak di kawasan tertentu akan hilang. Tau kan? Semestinya lengan! YEAH! I HATE THIS PART! If boleh hilang kan lemak kat peha, maybe I orang pertama akan pergi. Haha! The fact is some of people yang kurus, but still mengalami lebihan lemak di tempat-tempat tertentu. :(
Have a look these :




psst ~~ Okay guys, buat la pilihan bijak, tak semestinya technology ni perfect right? Kalo b'nasib baik.. berkesan dan cantik la hasil nya, tapi kalo nasib tak baik, hye..menderita la seumur hidup. Skang nie kan banyak jer complaint dari customer yang tak puas hati dengan rawatan yang diberikan, tapi duit da habis kan! Hasil plak hampeh! So make sure pusat kecantikan tuh selamat and approved by government okay :)

Selamat b'buka~ Bye


10 comments:

Nyssa Juhaizat said...

nk try n error la....~

Siti Nuradzmeen said...

jom sa try sme2..sy nk wat sume rwtn..lalaal~ :P

Nyssa Juhaizat said...

ko ni obses sgt..kang makin truk ,sape nk jwb..hu

Siti Nuradzmeen said...

haha.sal cm mrh eh...alaaa

yie zhiel said...

wuyo...nak wat la tu....

Siti Nuradzmeen said...

haha..c n wait okay ..auuw! :P

miZz_nizZ said...

btol2..byk je kes mkn ubat tgk2 lg worst

Siti Nuradzmeen said...

^_^

Nyssa Juhaizat said...

alaaaa izril!!folow la blog kite gak!!!

Siti Nuradzmeen said...

haha..knp cm 2 eh..cm sy da jd 2 ckup la...lalala~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...