CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Followers

Friday, 22 July 2011

Takut nye..Hiissh!

Assalamualaikum to everyone.


Tonight I wanna share with all of you guys pasal pic nie ( ngeri kan? ) :




Air dalam botol plastik di dlm kereta anda, sangatlah berbahaya.

Dengan cara inilah Sheryl Crow mengalami kanser payudara. Dia tampil di acara Ellen show dan mengatakan hal yang sama persis. Hal ini telah diidentifikasikan sebagai penyebab paling utama pada kanser payudara, terutama di Australia ...

Seorang teman yang ibunya didiagnosa mengidap kanser payudara baru-baru ini.
Doktor berkata : wanita tidak boleh meminum minuman yang sudah lama berada di dalam Kereta. Doktor berkata bahwa hawa panas yang memanaskan bahan plastik dalam botol memiliki bahan kimia tertentu yang dapat menyebabkan kanser payudara. Jadi tolong berhati-hatilah dan jangan minum air dalam botol plastik yang sudah ditinggalkan di dalam Kereta, dan kirimkan ke teman-teman wanita Anda.

Informasi
seperti ini sangatlah kita perlukan dan kita harus berhati-hati, dan mungkin akan menyelamatkan hidup kita. Hawa panas dapat menyebabkan toksin/racun dari plastik menjadi bocor dan bercampur dengan air dan mereka telah menemukan racun ini pada jaringan payudara. Sebisa mungkin gunakan gelas stainless steel atau botol kaca. 


pssst ~ artikel di ats copy paste note dari pic tue tau. Ayat malay saya bukan begitu 'ngoman' nye! Hehe! Anyway, for gurls out there, be careful okay! Ikut pe saya belajar in my course - food toxicology, botol mineral memang sngat bhaya when exposed to high temperature ( chemical will react ) and also disposal ( affecting the environment ).

Jangan ingat botol mineral jer okay, polystyrene also have same effect. Kalo beli makanan, kan bungkus gune polystyrene kn? Hm..pikir2 kan la eh korang! Nasi  dan lauk pauk yang panas2 letak dalam polystyrene. Fyi.. polystyrene's chemical also will react when expose to high temperature okay. Jangan selalu gune la. 


Untuk benda2 macam nie, effects tue are more towards to cancer and effect die pun for the long term. So be careful okay! Who knows what could happen right. 

Bye guys. My advice - Learns bout chemical around you and be careful of what you do :)

6 comments:

nadia said...

owh. thanx you ea cik chem for the info. =)

yie zhiel said...

untuk guys de effect x??eee...ngerii...cik meen jgn minum air dlm kreta ye...t kebulur anak...hu...
N what bout isi air panas dlm botol2 plastic?same effect rite?

Siti Nuradzmeen said...

dia : my pleasure ~ :)

Siti Nuradzmeen said...

Mr zhiel : haha! same effect mae..tht y bl air pns letk dlm botl kn die kemik n de bau chmcl skli... :) utk guys x tau effct pe..sy bkn doc..sory..HAHA!

Nyssa Juhaizat said...

tuh pic bhn eksperimen awk eh??sape mgse??izril eh??hee..:p

Siti Nuradzmeen said...

cm x de kne mgna kn..haha..sengal~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...