CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Followers

Wednesday, 22 June 2011

Rahsia Tarikh Lahir ..

Assalamualaikum to all of you...

I wanna share with you all mengenai rahsia TARIKH LAHIR seseorang dapat membongkar rahsia diri. Believe it okay..

Berdasarkan tarikh lahir seseorang dan dengan menggunakan penemuan Metodogi Penyahkod, you all boleh mengetahui tentang diri sendiri atau orang lain secara hampir menyeluruh contoh nya seperti sikap dan personaliti.

Kaedah kiraan :


*** setiap kotak mesti mempunyai 1 digit sahaja. An example 19.. so kena tambah kan 9+1 = 10..dan kecil kan lagi  1+0 = 1.


Remember that..O adalah kod asas..


Tafsiran ringkas kod asas 

1. Sendiri


Bijak, memang dilahirkan sebagai pemimpin, kreatif, banyak idea baru, berani, berdikari, positif, individualistic, perfectionist,agresif, sentiasa nak menang, keras kepala, ego yang tinggi, terlalu terus terang, sentiasa rasa dia betul.


2. Suara

Jujur, pembersih,lembut, tenang, pendengar tapi tak semestinya buat,memahami, penyabar, mudah dibuat kawan dan berkawan, diplomasi, suka bersimpati, boleh dipercayai, mudah memaafkan, pemalu, terlampau sensitive, cemburu, susah buat keputusan, tidak tetap pendirian.


3. Aktif

Popular, cepat siapkan kerja tapi tak sempurna, baran, agresif, kurang tegas, perhubungan rapuh, mudah berkawan, suka ikut fesyen, bersemangat, mudah teruja, kreatif, egois, suka mengarah.


4. Rancang / ilmu

Kemahiran yang tinggi, bijak, tidak mudah putus asa, sukar simpan wang, perhubungan mudah putus, bersangka buruk pada orang, bangga, rajin, keras kepala (degil),kedekut, setia, suka kerja rutin, logical, tak berani ambil risiko.


5. Mencari ( arah )

Kuat kerja (workaholic), pemimpin, keras kepala, berpangkat tinggi, adventurous, bercita rasa tinggi/mewah, bijaksana, berfikiran jauh, berani ambil risiko, suka/minat berniaga, boros, suka bertangguh, berkira.


6. Wang

Gila duit, citarasa mewah, berdikari, mahu menguasai, tidak mementingkan diri, suka duduk di rumah, bijak, jujur, berperikemanusiaan, penyayang, tamak.
                                    


7. Kawan / Pengikut

Suka bertelagah, cerewet, popular, tarik penyokong, percaya kepada mistik, moody, pemalu, suka mengasingkan diri, analitikal, suka berfikir, kekuatan kerohanian.


8. Tanggungjawab dan tekanan

Bertanggungjawab, pendiam tapi ramai kawan, boleh dipercayai, suka kebebasan dan kuasa, keras kepala, ada sifat kepimpinan, suka terurus dan kemas, suka membantu dan baik hati, gila wang, ego, mudah tertekan, kekuatan deria rasa ke-6.


9. Kejayaan

Pandai PR, bergaya kemas, tarik simpati orang tua, bijak, kesunyian, sensitif, ikhlas, berbakat, ada sifat kepimpinan, penyayang.


Huraian kod jutawan


Kod jutawan mempunyai nombor 3,6 atau 9


Kod jutawan 3 
Huraian : Anda adalah seorang JUTAWAN ysng dermawan. Di sepanjang hidup, anda banyak memberikan sedekah dan ‘contribution’ kepada mereka-mereka yang memerlukan. Anda adalah seperti Bill Gates, orang paling kaya di dunia yang banyak memberikan bantuan kepada mereka-mereka yang memerlukan.



Kod jutawan 6
Huraian : Anda adalah JUTAWAN yang penuh dengan duit. Sepanjang hidup, anda banyak mendapat wang. Usaha-usaha yang anda buat adalah untuk memiliki wang yang banyak. Semasa anda mati, anda memiliki banyak wang.



Kod jutawan 9
Huraian : Anda seorang JUTAWAN ysng suka mengumpul harta, seperti tanah, rumah, kereta dan lain-lain lagi. Semasa anda meninggal dunia, semangnya anda memiliki banyak harta.




*** actually..untuk kod asas..banyak lagi huraian mengenai kekuatan dan kelemahan yang ada dalam personaliti seseorang dan bidang yang sesuai diceburi oleh setiap kategori. Saya cuma bagi ringkasan jer okay. Harap maklum. :)



" RAHSIA TARIKH LAHIR akan memainkan peranan sebagai ‘Paksi’ untuk mengimbangkan kehidupan seseorang dalam mencapai kebenaran diri (self-actualization). Dengan menggunakan Metodologi ini anda boleh membantu diri anda untuk membongkar potensi yang tersembunyi serta memahami diri anda serta orang tersayang dengan lebih baik. Kami percaya TAKDIR seseorang tidak ditentukan. Berdasarkan Firman Allah swt yang menyeru supaya manusia mengubah nasib mereka sendiri, menguatkan lagi bahawa TAKDIR kita bukan telah ditentukan. "

Firman ALLAH SWT, Surah Ar-Rad, Ayat 11 yang bermaksud,
“Sesungguhnya Tuhan (Allah) tidak mengubah keadaan sesuatu kaum (hambanya) sehingga mereka mengubah keadaan (sebab-sebab kemunduran) yang ada pada diri mereka sendiri.”

Pssst ~  No asas saya ialah 3. dan kod jutawan plak 9 . Kod asas tue memang banyak kena ngan diri sendiri la (tepek sekali kat muka). HAHA!


 So guys..try it..you will know more deeply what personality you are :)


Are looks more important than personality?? Hoh..all of sudden this ques come rolling across my mind. I have no ans at this moment..haha! Okay guys..be good people and try to improve, 'trim' or  'fix' your 'weaknesses'. Bye...



18 comments:

nadia said...

aq no 6 kot.haha.aq la yg gle duit tu.hoho

Siti Nuradzmeen said...

hahaha! yes u are! dia..actually lg byk tau xplanation die..cm pe kkuatn n klmhan awk..tp yg 2 rngks pnye jer :)

Nyssa Juhaizat said...

kirekan tuk kite..xreti..huu

Siti Nuradzmeen said...

knp cm x reti eh?adoi...

Siti Nuradzmeen said...

sa..awk no 9..haha

Nyssa Juhaizat said...

cm bijak+kesunyian+sensitif+berbakat...!!tuh mmg ak!!>haha

nadia said...

tu mmg aunty kan.hehe

Siti Nuradzmeen said...

euiwwww!knp cm 2 eh..tp bab snstif 2 ak cye..haha!dia..cm awk tamak..awk senyap!haha

nadia said...

cm sy org KAYA kan. suke kumpul HARTA wat kebaikan kan. sy kan BUDIMAN. HAHAHA. Kod jutawan sy pun SEMBILAN. cantik di situ. HAHAHA (penuh riak n takbur.aduyaya)

Nyssa Juhaizat said...

meen..kod jutawan kite bp lak??
sensitif n 'kesunyian' la meen..oppss..hahaha
nadia..mmg takabbur+riak!!huhu

nadia said...

kod jutawan aunty 9.sama cm kite.hehe

Siti Nuradzmeen said...

sy pon 9 ok...knp cm ndia takbur lg sombong eh?ak rs org giler wit mst cmni kot prngai die..hahaaha..cm sy bran,agresif n suke mengarah..so cm jgn nak tkbur ngn sy.hahaha! :P

Siti Nuradzmeen said...

knp nisa x geti2 kire nie eh...adoi..pyh la cmni

Kel said...

serius tak pham. kirekan untuk aku 16/09/1988

Siti Nuradzmeen said...

weh..sng je kot frmulation 2..adoi mkcik nie..haha

Siti Nuradzmeen said...

kel..ko no 6..yg gile wit n tamak tue..hahaha!kod jutwan ko 9.. :)

Kel said...

haha. kaya kaya kaya

Siti Nuradzmeen said...

hahaha :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...