CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Followers

Saturday, 31 December 2011

My feelings ~

Assalamualaikum guys...

Lately I'm feeling so many feelings! Urrgh! Annoying giler! First I stress giler nak dapatkan result yang terbaik for my exam yang akan start 6hb nie, I have to..cos I would like to get good pointer n get for Dean List again! This my last sem okay..Dah 3 hari I b'cuti, tapi baru jer study sikit. Wake up Meen ~ Devote all your time for studying! Don't wasting your time with doing useless things~ Do forget of discounts everywhere in new year eve! ( Hope so :P )



Second feeling, I'm gonna bring myself out of my UiTM world! I've been studying there almost 6 years n I'll missing Shah Alam a lot. Huge precious moments at UiTM. Gonna missing my friends, environment, and hectic traffic in every morning. Sangat sedih :(

Third feeling plak, geram ngan my phone yang tak habis2 wat hal..Warghhh! I wanna buy a new phone, I dont care what people around me yang cakap membazir beli phone yang mahal ke pe. For me, If I nak benda yang I dah determined or aimed, I must get it. Selalunye my dad akan jadi banker I.. Hehe! Love him. Orait, Forget bout my phone..

Owh, before I forget, semalam I beli spek baru, almost 3 tahun I tak b'ganti spek baru. Bukan ape, cos takut kalo check mata, mesti power mata I akan b'tambah! Semalam check, memang betul pun tambah power, Owh..Benci giler bila power mata had increased! So I beli frame baru. Nerdy glasses ~ Imagine of geek chic fashion~ ( Woahh )

Walaupun sedih, tapi I still get excited cos tak sabar2 nak menempuhi alam pekerjaan. Orang cakap bila da kerja, kite dah tak boley enjoy, jarang cuti, and kena ade komitmen ~ Syussh! Don't spoil my mood with negative thinking! At same time, still pk I nak sambung master ( Owh.. Tak sanggup nak mengadap lab lagi ). Hu..ntah la.. Pas exam nanti la I pk~ Malas nak pk. HAHA!

Last week, my bf and me went to Cameron Highland for celebrating our 6th anniversary! Da lame kan kami?  Kahwin? Hu..no komen! Since I pon lum keje lagi kan, Doakan yang terbaik buat kami okay~ :) 









Psst~~ Pasni mesti I da jarang update blog cos nak focus my exam~ Sory guys. my beloved followers, stick around with me okay, Haha! ( bjet giler) Okay peeps, I wanna study ...

Bye.. Thankz for reading~ :)




Monday, 26 December 2011

OMG.. I had problem with my Hazel....

Assalamualaikum peeps,

I kept watching this 2 months beings, I think I lost 2 followers, don't know who they are. Maybe skang nie I jarang post entry kan n tak active sangat. Never mind okay~ Don't have any right at all to force people~ :)

Hazel...Please be good to me okay..We have been together for a year and ++ months! Fine, for the first time I had you, I been proud of and handle with care to you..Never and ever hurt you, and scolding people who fall you down! I think it was my fault then when after 6 months am using you, I never appreciate your kebajikan, oftentimes you had fallen down to floor or jalan tar, hurting you with my long fingernails. Now your appearance doesnt look shinny and a bit rusting around your body! I'm so sorry okay. I didnt even noticed and realized before you make my life easier and capture my photo excellently without compromise.

Now, you had problem. and I'm so sad, you are not in good condition anymore. Please hazel, be a good slave to me just for a few months coming before I had enough money to buy another 'tip top' slave to replace you! HAHA!

Samsung Galaxy S2, or iphone 4 or nokia n9 or blackberry torch, do wait for me okay!

Psst~ Geram giler bila phone buat hal. I think my hazel got cable problem! When I sliding up. wallpaper will become blurry and back to normal when I sliding down or change to another menu. Oh Gosh! So trouble..to deal with it..Sony ericsson  Hazel J20i ..don't end your life in this moments~ I really need you ....

Bye guys..thankz for reading ..


Tuesday, 13 December 2011

Class trip to Perlis :)

Assalamualaikum peeps...

Hye..I'm back. Agak lama gak tak update kan. Semalam I baru balik dari Perlis, still terasa lagi kepenatan duk lama2 dalam bus sampai kan I decided ponteng class pagi tadi.. Auww~ :P

Had awesome experiences, as long  I tak penah jejak Perlis before.. Owh no, I'm so excited tengok sawah pagi terbentang luas di tepi2 jalan. Leh di kata kan sume area Perlis ade sawah padi!

Jumaat I bertolak dari Shah Alam with my classmates n sampai dalam kul 5 lebih petang di Kuala Perlis. Kat situ merupakan kawasan istirehat di samping makan makanan laut mengadap laut. Tapi harga makanan nye agak mahal sikit. Sate ikan kat situ best tau.. Slurrp~ .Dalam kul 9 lebih kami tiba  di chalet eagle park resort ( chalet pnempatan untuk prempuan agak seram.. haha). Then kul 3 pagi kami pergi ke abattoir penyembelihan lembu di Kangar. 1st time I tengok lembu kena sembelih..Ngeri sangat! =.=''

Sabtu tuh sangat penat cos kami pergi ke tanaman anggur, Gua Kelam dan Padang Besar. Best sangat dapat masuk gua. Gua tuh merupakan pelombongan bijih timah pada zaman dulu. FYI, buruh paksa zaman dulu hanya di bayar gaji sebanyak RM2 untuk sebulan. Bukan senang nak ade pengalaman masuk gua nie. Pasni I nk try jelajah Gua tempurung plak. Hehe :P

Time di tanaman anggur masa tuh, ade shooting Remaja. Wah~ Hensem gak host2 die eh. HAHA! Dah lama giler I tak tengok rancangan remaja. I sempat bergambar ngan Ikhwan jer. :)

Ahad plak kami singgah di Kilang HPA industries before balik ke Shah Alam. Kilang nie merupakan syarikat yang mengeluarkan kopi Radix tau. Jangan tak tau plak. I baru tau semalam tau..Haha! ~mai secawan~

Precious moments there :

Di Kuala Perlis~ :)


Some of us ..

Waterfall di Eagle Park Resort.


Haha...muke msing2 bjet~

Cantik kan pemandangan pokok kt situ. Ke sebab de ppuan chantek posing kat situ? haha! YUCKS~

Petik n then masuk mulut.. Manis sgt anggur tuh~

with my fwen viva..

'lesbo' pose :D


Dalam Gua Kelam :)

dah macam jockey kuda dah..huhu ;P

Cantik kan tumbuhan kat batu tue :)


Shopping kat Padang besar :)



Di kilang HPA ..

On the way back to Shah Alam. Yeah!
 

Psst ~~ I dah habis present my project Jumaat tuh. That why, I join this trip. Rasa hepy sangat vacation pas habis segala masalah pasal thesis. By far just concentrate on exam coming right up 6/1... Then, I da graduate.Yeuhuuu! ehh ~ excited plak~ Thankz for reading peeps..

 Bye~

Saturday, 26 November 2011

Immortals movie best ^_^

Assalamualaikum..

Haiyo..agk lama gak I yea tak update blog..skang nie sangat busy nak siap kan thesis final project, assignments berlambak2 lagi, slide untuk presentation final project lg..syushhh~ go away! spoil mood tol. HUH!

Nak release tension, so pe lagi, hang out then tengok movie kat sunway ( haish~ bosan..asik tempat sama jer) lalala~ stop merungut meen~  pilih2 movie pe nak tengok..so we decide watching IMMORTALS. Sebelum nie kalo tengok movie I akan tengok reviews dulu..tapi untuk film nie have no idea at all what the story is really all about~  Tapi bila da tengok tuh. BEST tau! Lots of action and war..important thing is this film is derived with epic hype. haha! ( dislike romantic story).

This movie is starring by Henry Cavill, Freida Pinto ( she looks sexy and started envy her figure after watching this) and Mickey Rouke. Okay..let me summarize this story  :)
Hyperion (Mickey Rouke) which is The Heraklion King of Crete who declares war on Olympus after the Gods fail to answer his prayers to save his family from illness and and starts searching for the Epirus Bow, a powerful weapon created by God of War Ares. Hyperion attacks several holy places in search of the Epirus Bow, which was lost on earth during the last war between the Gods and the Titans, and after kidnapping a virgin oracle proestess called Phaedra ( Freida Pinto) to help him. Theseus ( Henry Cavill) is the hero in this story who bring peaceful and wanna kill Hyperion and war happened between two sides.At the end, Theseus was death and is welcomed Mount Olympus by the Gods for his sacrifice and is awarded with a son from his night with Phaedra.

Rate of this movie : I give 4 out of five :)







'greet session' camwhoring before entering cinema..HAHA :P


Psst ~~ thankz for reading guys, sory if by now on I couldnt update my blog more often due to busy of doing my thesis and studies..
                                                        ....SALAM MAAL HIJRAH ...
                         Semoga tahun baru nie membawa kita seribu rahmat dan keberkatan...


Bye -with love-





Tuesday, 15 November 2011

Had fun at Dusun Eco Resort Pahang ^_^

Assalamualaikum peeps,

Morning everyone,  I nak cite pengalaman I pegi camping kat Dusun Eco Resort. Sangat best okay. I admit that it was my first time joined this camping. Padahal before pegi tuh bukan main risau ngan kemudahan, keselamatan diri and certain silly things,tapi bila dah sampai sana, I really enjoyed all activities with my friends ( ramai budak kls I joined). Kami bertolak hari jumaat dan balik plak hari ahad ( 11-13/11), ok la tuh..3 hr 2 mlm and staying at hostel. Bukan dalam khemah tau. Hehe!

Jumaat malam tuh, kami ade nightwalk kat hutan, bayangkan kami yang 50 lebih orang nie tapi hanya diberikan 6 batang lilin jer. huh! Sangat gelap, yang paling m'cabar time turun bukit, sngat curam, sampai ramai yang koyak tracksuit dan 1 of my friend plak kasut tersangkut kat sana. Haha! Walaupun cian tapi lawak ok..lalala~

rakit yang sangat worst. Haha!:D
Activities hari sabtu plak start ngan senamrobik, dah tuh buat rakit. Bila cite tang rakit nie, group I paling bengang, fine la sume group time tuh tak dapat siapkan rakit dalam masa yang di tetapkan, sebagai penalti group kami kena tukar rakit ngan group lain. Sangat terkejut bila group rakit yang k'orang dapat tuh, ntah pape design ntah d'orang wat. Ha..pe lagi, kami group yang kalah cos rakit tuh tak stabil bila kami naik ramai2. Haha. Sangat best okay bila mendayung rakit sambil menjerit ketakutan disebabkan rakit tak stabil. HAHA! :D

Hari ahad plak, kami berjalan di jambatan gantung, panjang giler jambatan tuh dan hanya berjalan ats kabel. Gayat wooo! :P
Then, yang paling challenging naik flying fox. Masa kat tengah2 tuh memang takut, sampai I leh pk mati time tuh..Adoi hai! Tapi best sangat, kalo ade chance doing flying fox, I nak try lagi. Hehe. That was our last activity, around 2 kami dah bertolak balik Shah Alam. Dalam bus membuta sebab penat sangat. Haha! :P

Our moments there :

Sebelum bertolak ke pahang..



We had just arrived Taman Negara


Sebelum start sukaneka..

Sebelum start activity. I yang berbaju merah tuh tau..Hehe

BBQ pada malam sabtu, I missed  tengok AIM malam tuh...huhu!

Muke lega cos berjaya selepas menghabiskan perjalanan gayat di  jambatan gantung.haha!

Ni la rupa jambatan gantung tuh. Kena jalan kat tangah2 kabel jer.


Muke lega pas mendarat dari jambatan gantung. haha!
cmni la ngoman nye ok flying fox :)


Selepas menamatkan flying fox :)
Sebelum kami bertolak ke Shah Alam 

masing2 excited nak balik dah..Bye2 pahang ..


On the way back to Shah Alam. 


psst ~~ Tau tak makanan kat kantin sana best2 tau. Cam makan kat umah jer, cos lauk di hidangkan untuk setiap meja. yang paling penting sambal belacan die memang 'umppph'..memang tak miss sambal belacan die, suma orang suka termasuk I. hehe! Okay guys, if de chance gi camping, you should try at least once to get some experiences u never had before. Owh no..so many assignment and thesis to settle out.. Bye...

Thnkz for reading :)

Sunday, 6 November 2011

Salam Aidiladha ^_^

Assalamualaikum readers...


Selamat menyambut Aidiladha kepada semua umat Islam di seluruh dunia. Kepada mereka yang menunaikan haji pada tahun nie, semoga anda mendapat haji yang mabrur hendak nye. :)


Jangan terlebih makan daging, kelak penyakit pulak yang muncul..Hehe! Berhati2 di jalan raya for those yang pulang ke kampung.


Pssst~ Jumaat nie I ade program camping di eco dusun, Taman Negara, Pahang. Doakan semoga I selamat pergi dan pulang, excited tapi risau ngan kemudahan kat sane n keselamatan diri. Sangat tak sangka I leh involve ngan benda2 camni. Bajet dah last sem, nak merasa gak experience yang mcm nie kan..tapi sebenarnya penakut. Hoho :P


Bye~ 

Tuesday, 1 November 2011

Congrats to N9 team..

Assalamualaikum guys...

Malam nie I nak cite pasal bola sepak sabtu hari tuh antara N9 vs Terengganu. Rase nye belum terlambat lagi kot nak share entry pasal bola. So busy lately, tue yang lambat update (padahal asik kua merayau jer). Punya la hebak (slang ganu), meriah n penuh ngn emosional+finatik! Absolutely I penyokong N9 okay, tanah tumpah negeri sendiri, even tak pndai cakap loghat N9 kan ( pity on me..sobs.. ).

Sangat best,meriah dalam stadium masa p'lawanan berlangsung,( it was my 1st time went to stadium) sakit tekak jangan cakap la kan sebab terjerit2 bgai. Kalo setakat cakap perlahan macam dalam kelambu, memang tak dengar langsung la. I admit yang I nih bukan finatik bola sangat pon, even perlawanan bola kat tv pon bukan tengok. Sangup tukar channel lagi adela..HAHA! Tapi bila dah N9 msuk final,tue yang tiba2 berkobar2 kan sampai sanggup beli jersi n even tiket mahal pon gi gak ( N9 bg subsidi RM20 jer..nsb baek kawan my bf yg blikan. hehe ).

1 jela benda yang I tak suka langsung, kenapa penyokong finatik nie suka sangat timbul kan kekecohan? Baling2 botol mineral bagai, ( sorang gurl pyokong N9 berdarah kat dahi kena baling botol mineral yang penuh ngan air), nak bergaduh bgai pasal bola. Kikis la okay sikap macam nie, sangat tak bertamadun, pemain bola tuh dapat duit berpuluh2 ribu, korang yang menyokong bgai nie siap bergaduh sume dapat pe? Fikir2 kan la okay. penyokong ganu..be cool okay, jangan terlalu finatik sangat sampai berlaku pergaduhan okay. ^_^

Some moments there :

With my bf, beli jersi pon masa sampai sna..first time tau beli jersi,HAHA :D


Kami penyokong N9. ^_^

Nampak kurus bile pakai jersi.,hehe..I like ..:)

Muke kegembiraan sbb N9 menang~~ ZZzzzz~

Some of us..Msing2 da excited slpas N9 sumbat gol yg ke2..

Muke msing2 tak leh blah .Haha

Muke paling lambat kua dari stadium sebab busy berposing. Haha

psst ~~ Malam tue sangat penat, sampai kan hari ahad tue still terasa lagi kepenatan, tapi nak buat camne kan kalo dah dasar 'kaki suka berjalan' memang tak leh wat pape kan, even penat tapi ahad tue still gak pergi festival layang2 kat I-city..( skang i-city da mhl tau, I park keta sejam jer kot, skali RM5 kne. Amek ko. kalah harga parking kat KL ok). Dahle permainan kat sana kena bayar bgai lagi.huh. kan dah membebel nie. lalala~ okay guys....Thanks for reading :)


Bye~

Wednesday, 19 October 2011

Real Steel movie..THUMBS UP ^ _^

Assalamualaikum guys...

Anyone yang dah tengok movie nie? I rate this movie 4.5 stars! Sangat best okay. This story is all about science fiction in 2020 which starring by Hugh Jackman! Owh! Muscles die sangat chantek! :P 






Story die pasal in future world, human have been replaced by robot in boxing. Charlie Kenton ( Hugh Jackman ) is a former boxer who attempts to get money in illegal boxing matches between robots to pay his debts to loan sharks. Charlie has a son Max ( Dakota Goyo ). This kid is quite cute okay! :)  Many bad  incidents happened in Charlie's life due his greedy attitude. One day, max falls over a ledge, where he is saved from the doom after being snagged by a lodged robot arm. Charlie take this robot back and found that Atom ( name given by Max ) has been designed to sustain massive damage. Time being, Charlie gets opportunity of match between Atom - Zeus ( strongest and powerful robot in the world ). At the end of story, Atom has become famous as 'The People's Champion' . Happy ending right? Besides that, this story showing bonding between father and his son.

Moral of the story that come across my mind is with good effort and believing yourself, you may get succeed in present life and hereafter. Hopefully ~ :)

Psst ~~ camwhoring dulu tau, was taken by Hazel J20i jer! Perasan tak sume pic nie amek side kiri, kanan n last sisi depan! Haha!
Poyos..Kat sunway jer kot..Shopping mall yang tak penah miss jejak dalam seminggu. Huhu!




Ok..Bye guys..Ramai2 pi serbu pawagam yang berdekatan tau.Korang tak kan rugi tengok movie nie.. ^_^


Thursday, 13 October 2011

7 orang muka sama kat dunia nie ?? I found one ~ HAHA! :D


Assalamualaikum..

Guys.. have a look this picture..Do I look alike her? Haha! One of my fwen gave me wall post profile  FB gurl nie..she thought yg I de FB lain..Sekali I tengok pon cam muke I.. Some of my friends pon cakap memang serupa. Haha! No wonder la, kan kita ada 7 orang muka yang sama kat dunia nie. So kira I beruntung la cos I da jumpa seorang! HAHA! 
So funny okay bila jumpa orang yang muka serupa ngan kita. Hehe :D
She's from Indonesian. Haha! Okay la kan, oversea gak tuh..( nak sedapkan hati ) ^_^

This pic was taken at 2009.  I letk pic nie untuk pndangan yang same dari arah tepi ..Yang penting cap stil sama ok warna putih...haha  :P
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000661590711&sk=wall

 ·  ·  · See Friendship · Monday at 7:13pm

    • Siti Nuradzmeen chooiii..ne sme....kening len..pp len...n rmbut pon x sme...hahaha!
      Monday at 8:10pm · 

    • Nyssa Ju aah same mcm ko la meen..care tgkp pic n care senyum pon sme..untunglaaaa da jupe kmbr..
      Monday at 8:18pm · 

    • Siti Nuradzmeen hahaha! weh...len la giler! kning i kn lg sexy...auuww~
      Monday at 8:19pm ·  ·  1 person

    • Nyssa Ju same bengong!!kening len cite la...sexy ke.??xde nfsu je ak tgk..haha
      Monday at 8:20pm · 

    • Siti Nuradzmeen hahaa...bengong nisa nie...ha..g add kmbar ak 2...itu sbnr nye ak tuh~ ZZZzz
      Monday at 8:22pm · 

    • Nyssa Ju die tuh indon kan??haha
      Monday at 8:22pm · 

    • Siti Nuradzmeen hahahaha! ne la ak tau ngek~ ke cm muke mix chnese mmg cm 2? ZZZzz
      Monday at 8:25pm · 

    • Nyssa Ju hahaa..ko la indon tuh..
      Monday at 8:26pm · 

    • Ella Arylla Ella jgn gado lak... nmpak same je..
      ye la kembar kan 6... so ni antara la...

      Monday at 8:29pm · 

    • Siti Nuradzmeen hahahaah! kak ila...die kwn akk ke? haha!
      Monday at 8:30pm · 

    • Ella Arylla Ella hehheh x de la... x tau np lak pic tu kuar.. terkejut gak, ingt min ader FB baru...
      Monday at 8:31pm · 

    • Siti Nuradzmeen hahahahaha~~~~
      Tuesday at 1:05am · 

    • Qila Azali Sama laa Meen!
      Tuesday at 7:55am · 

    • Siti Nuradzmeen hahaha..yola2...sme la tuh..
      Tuesday at 3:47pm · 

    • Syahidah Nafisah eh...sme cm meen la...<----xtipu..:)
      Tuesday at 6:37pm · 

    • Syifaa Nur haha.. t0l2..snym sme.k0 tiru die ea? hahah
      Tuesday at 10:31pm · 

    • Siti Nuradzmeen woiii...knp rmi sgt komen twin ak nih..hahahah~ nk wat plstic srgery la cmni..ZZZzzz
      20 hours ago · 

    • Ella Arylla Ella hehhehe jgn tp min lg cantik la ^_^
      19 hours ago · 

    • Syifaa Nur haha.. ari 2 kte nk ubah muke cam neel0fa
      17 hours ago · 

    • Siti Nuradzmeen hahaha~ tol2..br la hans isc pndng ak..HAHA!
      17 hours ago · 

  • Psst ~~ Myb a lil bit diffrent, not totally the same kan..Hehe! Ok guys, semoga anda pon berjumpa ngan kembar msing2 juga k... :) 
    Bye ~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...