CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Followers

Saturday, 19 January 2013

Colour blocking

Assalamualaikum..

Phews~ My 2nd entry in 2013. Colour blocking fashion? Most of you know well bout colour blocking I guess..Sangat trendy skang..Im the one who loves this trend! Mix n match with striking colour and no matter what colour is, if aku rase kaler ni sangat sesuai..aku akan pakai. Color yang aku gilakan skang adalah electric blue and yellow mustard. So far, aku dah kumpul kan jeans colour pink, electric blue, greenish blue and red.

Tapi nak pakai colour jenis camni, ade some of people will try to learn bout colour scheme and tips. Okay.aku penah tengok tips die, tapi rase nye ikut ape yang kite rasa sesuai, ape kite rase cantik, and rase confident bile pakai.

Ade orang tak suke ngan trend camni..sebab 'mencapap' atau specific sikit nampak meriah n orang sekeliling akan pandang kite. Aku sangat tak kisah ape pandangan orang, so kalo orang yang pemalu kebanyakan nye memang jrang cuba fashion cmni.

Lagi satu fashion peplum yang orang dok gile2 kan skang. Dan aku salah sorng nye yang memang gile kan peplum. Sanggup cari butik yang jual baju peplum cantik dan shopping macam orang tak ingat dunia. Itu la kelemahan aku, easily tempting nak beli, beli, beli even aku dah tau perangai aku nie akan wat aku papa kedana di akhir bulan. Oh~~ T_T

For those yang jenis berjimat, jangan la tiru perangai macam gua nie. :P












Bye..

Thursday, 10 January 2013

I'm back :D

Assalamualaikum,

Selamat tahun 2013 untuk semua. Semoga tahun nie lebih baik dari sebelum nie :)

Lama nya tak update blog, sampaikan password nak log in pun boleh lupa. Loser ~ :(

Memang mengakui diri ini sangat la malas untuk update, selain busy ngan kehidupan di tempat kerja.Pejam celik dah 7 bulan aku bekerja sebagai Halal Exec. cum Quality Assurance nie. Begitu juga kerjaya sebagai tutor di pusat tuisyen yang hampir sebulan lebih. Sebenarnya aku agak terkejut gak kerjaya part time sabagai tutor nie, yela kan.. perangai aku nie tak nampak sebagai seorang yang penyayang dan sabar. Tapi tuh la..semua tuh rezeki dari Tuhan dan peluang untuk berjinak-jinak untuk mengajar nie datang dari best friend aku sendiri di mana dia pun jadikan tutor sebagai part time. Skang nie aku dah suka sangat ngan kerjaya sebagai tutor, aku dapat rasakan kepuasan bila dapat menyampaikan ilmu kepada students. Hm..Skang nie aku teringin sangat nak sambung master, nak jadi lecturer. Harap aku dapat capai cita-cita aku nie. Yela kan..tahun nie umur pun dah 25 kan. Rasa cam dah tua pulak. Tsk tsk.

Sometimes tue rasa nak pegi bercuti jer.. nak release tension. ~ Best nye~


Okay..ni jela serba sedikit aku dapat update mengenai diri aku. Ceria selalu guys :D

Tuesday, 14 August 2012

Don't chase boys!

Salam Ramadhan guys..

STOP CHASING BOYS!! Seem like a bad warning to girls..yes! Frankly is..It was! I wonder why girls nowadays like "perigi mencari timba'. Get on peeps, don't ever easily push the button for someone that you had been smitten with, and absolutely he's a way of intriguing guy to dream off..does he?

When really into someone, don't display too much in-your-face flirting by looking at him in triangular pattern to sizing him up.Quite embarrassed peeps once he catched u up when u are staring at him.Somehow being stuck up attitude must have for certain situation, give off less subtle signals is more than enough. You have to :)

For me, I wanna guy who loves me, accept me as who I am. Be who you are, just perfect. When a guy attracted to you, fall so madly in love with you, trust me! He's d one who is going to chase you. The only thing have to do is BE PATIENT :)

Not pretty enough as all other girls is not kinda reason for you to chase boys. Beauty is not defined by outward appearance but deeply inside in your heart. Say NO to SELF ESTEEM :)

Don't ever nudging yourself or make inconsequential contact to people you smitten with physically like plucking loose thread at his sleeve, self touching in order to give off d hint to woo you! =.=''

Be who you are, looking for truly relationship, and focus on being happy with yourself. Thankful what you already have, that perfectly well though :)

psst~~ All bout my opinion and perception. No offences to others, For me..girls must defend their honor by avoid for being  'terhegeh2 n tergedik2' one. :)

Bye



Thursday, 9 August 2012

SPA interview

Salam guys..

Tomorrow am gonna attend for SPA interview, n absolutely am scared to death! I been having many thoughts n feeling what going on tomorrow. Of course soooo many candidates will be interviewed n not sure I akan dapat or tak! I dont put any hope, cos soon bila I tau result, I akan kecewa n at that time i'll blame myself.

Post untuk interview esok as Pegawai teknologi makanan which related ngan my field course. My passion untuk kerja dalam sektor kerajaan sangat kuat. Tak tau knp, maybe I look for stability and kejaminan hidup.haha :P

Wish me luck :) Only hope im doing very well. (Now memorizing nama2 menteri :P )

Bye~
With my sis. No idea why i put this pic.LOL

Friday, 20 July 2012

Salam Ramadhan 2012

Salam,

Sabtu nie dah puasa la~ owh! Raya semakin tiba :P Ehm2.. Rse2 nye dapat lagi ke tak duit raya tahun nie? Woi2..puasa tak start lagi. tak yah nak berangan nak raya sangat! :P

Selamat berpuasa kepada umat Islam..semoga bulan Ramadhan nie memberi lembaran baru untuk diri ke arah kebaikan. InsyaALLAH :)

Harap sikap suka mengutuk, mengumpat tuh sume harap di jauh kan la yea. Bukan nasihat untuk orang lain, tapi untuk diri sendiri gak. Kadang2 tuh terfikir gak, certain orang nie bising orang kutuk diri die, tapi tak sedar kau pun sama dok mengutuk sesama insan gak. What goes around, comes around okay. itu sume 'karma'. If u dont want people judge u, so dont ever do to others. simple huh? 'Aib' kita sendiri terbuka kita tak sedar yang kita sibuk mengendap 'aib' orang. Itu la 'orang kita'. Hope Ramadhan nie memberi sinar kebahagiaan, kemaafan dan kegembiraan untuk sesebuah hubungan. Jangan tau menunggu perubahan orang lain tapi diri sendiri tak pernah berubah, malah semakin worst. So fikir2 kan la yea :)

All of a sudden, i miss a lot my old friends. We went through together for a long time, lots of precious moments we shared, and spent together before. Hope  that we can spending time together like we used to :)


With my bestie nyssa :)

Psst~~ bye guys. selamat berpuasa :)

Wednesday, 11 July 2012

Ohh my lappy :(

Salam,

Got many feelings right now *sedih+geram* when my brother told me yang laptop I rosak n langsung tak boleh on lagi.Damn! This is my second lappy u know, Gosh~ tak kan nak beli lagi. Tension la camni. :(

Few days ago baru terminate celcom broadband, malas nak gune broadband yang super lembap tahan gaban n plan nak ambil unifi la pasni. Sekali lappy wat hal, hancus plan aku! =.=''

Iskh~ kenapa la barang electronic kepunyaan aku mesti rosak! Handphone,camera..now laptop plak kan. Jangan Sony Arc S aku rosak pasni dah. Usia die pun baru beberapa bulan je ni. Phewss~

Bila pikir balik, sayang giler kot ngan lappy tuh. Even dah 3 tahun pakai tapi banyak berjasa dalam menyiapkan thesis project. Bila dah rosak baru nak kenang jasa kan, klo masih elok lagi bukan nak jaga baik2. Kalo lappy tuh boleh bercakap mesti die akan mengadu kesakitan akibat dihentam tangan gergasi aku nie. HAHA :P

Now I'm searching latest version laptop kat market. Any suggestion guys? Hu~ Kan best if pakai brand Vaio pasni! Stop berangan eh meen..bukan ade duit pun kau tuh! kang tak pasal2 suruh abah beli untuk ko nanti. My bad :(

Haishh~ nasib2! (mengeluh tak habis2)

Model yang melekat di hati..



Vaio E-series. Anyone wanna buy me one? :P



Malas pk..makan lagi bagus.


Psst~ bye guys, just wanna share my feeling here. Pasni tak dapat la layan cite korea kat laptop. :(

Friday, 29 June 2012

Heart #2

Cliche words "I'm sorry" but deeply meaning to me. Apologizing makes the world a nicer place. No matter how much two people love each other, doesn't mean apology isn't ever needed right? I know well guys, if you love someone effing much,how bad he/she hurt you, you may say "no matter how badly he/she is..I still do love him/her and do always apologized her/his offences eventhough he/she cheats on me all the time''. Oh no! I'm trapped! I have been on this situation. Sometimes my heart whispering " U deserve better''.
I want to move on but I just can't cos I'm still in love with him and I can't believe that after all what he did to me ...I still want him back. I know where I stand and pretty sure the decision I made. :) 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...